KONTAKTLINSETYPER

Det kan virke litt overveldende å skulle lære seg faguttrykkene når det gjelder linser – men det er lett å få taket på det. Optikeren kan finne ut hvilken linse som er riktig for deg.

ENDAGSLINSER

Designet for engangsbruk. Flott som et supplement til briller, til daglig eller sporadisk bruk, til sport, arbeid eller lek. Veldig praktisk. Finnes for nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og presbyopi (alderslangsynthet).

 

SE ENDAGSLINSER
Placeholder

MÅNEDSLINSER

Designet for å byttes ut månedlig. Ideelt for dem som foretrekker et brillefritt utseende og ønsker å bruke dem alle ukedagene. Må tas ut og renses etter bruk. Finnes for nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og presbyopi (alderslangsynthet).

 

SE MÅNEDSLINSER
Placeholder

TORISKE KONTAKTLINSER

Enten endags- eller månedslinser. Hjelper mennesker med skjeve hornhinner å se klart.

 

SE TORISKE KONTAKTLINSER
Placeholder

MULTIFOKALE KONTAKTLINSER

Kan være enten endags- eller månedslinser. Brukes av personer med presbyopi (alderslangsynthet) for å se klart på nær, mellomavstand og avstand – for eksempel for å lese på mobilen, se på TV eller kjøre.

 

SE MULTIFOKALE KONTAKTLINSER
Placeholder

FARGEDE KONTAKTLINSER

Kan være enten endags- eller månedslinser. Ideelt hvis du ønsker å endre utseendet. Du kan enten forsterke eller endre den naturlige øyenfargen din.

 

SE FARGEDE KONTAKTLINSER
Placeholder

LINSEVÆSKE

Linsevæske er utviklet for å rense og desinfisere kontaktlinser. Hvis du bruker endagslinser, trenger du ikke bruke linsevæske. Men hvis du bruker andre typer kontaktlinser, er du nødt til å bruke en linsevæske.

 

SE LINSEVÆSKER
Placeholder