EVA OM Å ORDNE LINSEPLAGER

EVA - 34

Eva er profesjonell danser, modell og vertinne. Som danser er hun en del av en dansegruppe som opptrer på ulike arrangementer. Hun elsker å dra på lange ferier og drømmer om å se hele verden. Men hun liker også å slappe av hjemme og se Netflix med mannen og kattene.

 

Placeholder

Hvor gammel var du da du begynte å bruke kontaktlinser?

'Da jeg var tolv år gammel, begynte jeg med briller, og det likte jeg ærlig talt ikke. I den alderen er du ofte usikker på hvordan du ser ut, og jeg følte også at de kom i veien når jeg danset eller trente. Heldigvis fikk jeg kontaktlinser ikke lenge etterpå’.

 

Gikk det bra med en gang?

'Ja, det gjorde det. Det tok meg kanskje rundt en måned å bli vant til dem, men deretter gikk det greit, og det er sjelden jeg bruker brillene mine. Brillene jeg bruker nå, har fortsatt den styrken jeg trengte for ti år siden*, men fordi jeg bruker dem så lite, har jeg bare aldri byttet dem ut. Jeg har tenkt på å ta laserkirurgi på øynene, men det virker som mye stress, og dessuten synes jeg det er litt skremmende. Og hvorfor skulle jeg det når kontaktlinsene mine fungerer perfekt’.

*Det anbefales regelmessige synsundersøkelser

 

 

'DE GIR ALDRI PROBLEMER’

 

Ingen bekymringer i sikte, altså?

'Nei, det var det ikke. Men så begynte jeg å oppleve litt ubehag, hovedsakelig mot slutten av dagen. Det skjedde gradvis, og i begynnelsen kunne jeg leve med det. Men så kom det til et punkt da det virkelig begynte å plage meg. Så jeg bestemte meg for å få undersøkt øynene på nytt. Det viste seg at jeg trengte en annen linsetype. Jeg burde ha tatt den undersøkelsen tidligere.'

 

 

Så nå er du og de nye kontaktlinsene dine uatskillelige igjen?

'Absolutt. Selv når jeg er hjemme og bare slapper av og ser på TV, bruker jeg dem fortsatt. De gir meg faktisk aldri problemer’.

 

Så vil du råde andre til å bruke linser?

'Absolutt. Du venner deg fort til dem, og når du har gjort det, vil du oppleve så mye mer frihet når du beveger deg rundt og i livet generelt. Det eneste jeg vil understreke, er at du bør få undersøkt øynene minst én eller to ganger i året, og ikke vente for lenge’.