INGRID OM Å ORDNE LINSEPLAGER

INGRID – 36

Ingrid er professor i mikrobiologi og jobber på mikrobemuséet i en dyrehage, der hun underviser og utfører vitenskapelig forskning. På fritiden er hun sanger og musiker, og hun tilbringer mye tid i naturen for å dyrke den andre hobbyen sin: fotografering.

 

Placeholder

Hvorfor begynte du å bruke kontaktlinser?

'Jeg var rundt nitten år gammel. I mitt yrke bruker du mye tid på å gå rundt i vakker natur, og du må være i stand til å se klart. Briller er ikke alltid det beste i det miljøet. Kontaktlinser virket som en logisk løsning for meg. Og i lang tid passet det meg veldig bra’.

 

Når begynte du å få problemer?

’Øynene ga meg mer og mer trøbbel, og de føltes ofte veldig tørre. Først trodde jeg det var en del av pakken, men da dro jeg til en spesialist for å få mer info.

 

 

'ØYNENE MINE HAR TILPASSET SEG KONTAKTLINSEBRUKEN, OG DET HAR GJORT ARBEIDET MITT OG LIVET MITT MYE ENKLERE’

 

Byttet du til briller?

Nei, i jobben min er briller rett og slett ikke praktisk. Jeg bruker mye tid i laboratoriet, der forholdene må være så hygieniske som mulig. Når jeg ser i mikroskopet, er det dessuten ikke særlig praktisk med et ekstra lag med briller’.

 

Klarte du å finne en annen løsning?

’Jeg gikk til optikeren  og prøvde mye forskjellig. Til slutt rådet eksperten meg til å bruke myke kontaktlinser med høy grad av oksygenpermeabilitet. Det tok en stund , men etter at øynene mine hadde vennet seg til dem, bruker jeg dem hele tiden på jobben’.

 

 

Hvilket råd vil du gi til andre som opplever problemer med kontaktlinsene?

'Finn en virkelig god ekspert og prøv ut alle mulighetene. Nå om dagen er det så mye som er mulig. Noen ganger kan løsningen være veldig enkel. Jeg visste for eksempel ikke at formen og størrelsen på øynene dine avgjør hvilke kontaktlinser som passer deg best. En ekspert vet disse tingene og vil hjelpe deg å finne løsningen’.

 

Er du fornøyd med dine (nåværende eller nye) kontaktlinser?

'Jeg har brukt dem i halvannet år nå, og jeg er veldig fornøyd med dem. Når jeg bruker briller, kjenner jeg alltid at jeg har dem på, uansett hvor lette de er. Kontaktlinsene merker jeg ikke at jeg har på i det hele tatt. Øynene mine har tilpasset seg kontaktlinsebruken, og det har gjort arbeidet mitt og livet mitt mye enklere’.