LAURA OM Å BRUKE LINSER FOR FØRSTE GANG

Laura – 21

Laura studerer økonomi. Hun bor i en studentbolig med tretten andre jenter, elsker å gå ut og av og til spiller hun i filmer og skuespill.

 

Placeholder

Hvorfor ville du ha kontaktlinser?

'Det var faktisk moren min som foreslo det fordi jeg pleide å spille tennis, og det er ikke særlig praktisk med briller på tennisbanen. Øynene mine ble dårligere, og jeg ønsket ikke å bruke briller hele tiden, jeg liker ikke følelsen av stengene bak ørene’.

 

Var du nervøs i starten?

'Litt. Vi dro til en optiker og der måtte jeg sitte midt i butikken, og mamma ville ikke la meg få dra før jeg hadde klart å ta på linsene. Det tok nesten to timer. Og da jeg skulle ta dem av igjen, syntes jeg det var enda vanskeligere. Det tok meg noen uker å virkelig bli vant til det, men heldigvis er jeg ganske forfengelig, så jeg holdt ut. Og så etter en stund får du taket på det’.

 

 

‘FOR MEG ER DEN STØRSTE FORDELEN Å IKKE HA NOE I ANSIKTET’

 

Hva var dine største fordommer mot kontaktlinser?

'I begynnelsen var jeg redd for at de ville forsvinne bak øynene mine. Jeg trodde faktisk at det kunne skje! Tidligere har jeg noen ganger ved et uhell sovnet med linsene på, og da våknet jeg opp midt på natten livredd for at nettopp det hadde skjedd. Nå vet jeg at det faktisk er umulig. Det er ingenting som kan gå galt når det gjelder akkurat det’.

 

Hva liker du best med kontaktlinser?

'For meg er den største fordelen å ikke ha noe i ansiktet. Det gir meg en følelse av frihet. Jeg foretrekker å bruke dagslinser fordi jeg synes idéen om å ha friske, nye linser er hygienisk, men for tiden bruker jeg månedslinser, og jeg må være ekstra nøye med å rense dem skikkelig før jeg legger dem tilbake i etuiet. Når jeg drar på ferie eller på musikkfestival, bruker jeg imidlertid alltid dagslinser, fordi du ikke alltid er garantert god hygiene under de forholdene’.

 

 

Hender det at de plager deg?

Nei, egentlig ikke. Selv om jeg er ute sent, plages jeg aldri med tørre eller røde øyne. Jeg spiller ikke tennis lenger, men jeg bruker fortsatt kontaktlinser’.