MONIKA OM Å OPPDAGE MULTIFOKALE LINSER

MONIKA - 49

Monika jobber som assistent på et apotek. Hun elsker løping og ski, men hennes største lidenskap er å reise sammen med mannen og sønnen.

 

Placeholder

Når begynte du å bruke kontaktlinser?

'Jeg trengte ikke briller eller kontaktlinser før jeg var 43, men da begynte jeg å få hodepine og fikk undersøkt øynene mine. Det viste seg at jeg var litt langsynt, men at jeg også trengte lesebriller. Mannen min, som hadde brukt kontaktlinser i noen år, anbefalte meg dem, og i begynnelsen kombinerte jeg de vanlige linsene mine med lesebriller’.

 

Hvordan fant du ut om multifokale kontaktlinser?

’Jeg hadde ikke hørt om dem da en venn foreslo dem for omtrent fem år siden. De virket som den perfekte løsningen, og da jeg prøvde dem for første gang, tok det meg bokstavelig talt en time å venne meg til dem’.

 

'JEG BRUKER MÅNEDSLINSENE MINE HELE DAGEN, BÅDE TIL ARBEID OG FRITID'

 

Hva liker du best med dem?

'På apoteket må jeg hele tiden lese medisinske resepter, og de har alltid små bokstaver. Før jeg begynte med kontaktlinser, måtte jeg hele tiden sette på meg lesebrillene og ta dem av igjen, og passe på at jeg ikke mistet dem. Ettersom lesefunksjonen til øynene mine ble stadig forverret, trengte jeg sterkere og sterkere lesebriller, og når du glemmer å ta dem av (slik jeg alltid gjorde), risikerer du å komme borti ting’.

 

 

Bruker du alltid kontaktlinser?

’Det gjør jeg, ja. Jeg bruker månedslinsene mine hele dagen, både til arbeid og fritid. Og så tar jeg dem som regel av på kvelden. Noen ganger bruker jeg dem når jeg ser på TV, andre ganger gjør jeg det ikke. Men jeg bruker alltid lesebrillene når jeg leser bøker på sengen. Når jeg først har lagt meg, vil jeg rett og slett ikke gå på badet for å ta av linsene’.

 

Har du noen råd du vil gi?

 

Ja, prøv dem. Det gjør livet så mye enklere.