ANNA OM Å BRUKE LINSER FOR FØRSTE GANG

ANNA – 18

Atten år gamle Anna går på skolen og holder på å ta kjøretimer. På fritiden liker hun å henge med venner og høre på musikk. Hun har nettopp begynt med kjøretimer.

Placeholder

Hvorfor valgte du å få kontaktlinser?

’Jeg merket at jeg hadde på meg brillene mine sjeldnere og sjeldnere, og foreldrene mine likte ikke tanken på at jeg syklet til skolen uten dem. Jeg har også drevet med judo. Judo uten briller er ikke et alternativ fordi jeg knapt ser noe, men judo med briller er av opplagte grunner enda mer upraktisk. Kontaktlinser viste seg å være den perfekte løsningen for meg’.

 

Var du nervøs for å skulle bruke dem?

'Før jeg prøvde dem friket det meg litt ut at jeg måtte ta på øyet når jeg skulle ta dem på og av. Men jeg hadde så lyst på linser at jeg ikke ville la frykten komme i veien. Så jeg øvde meg hos en optiker og i begynnelsen brukte jeg litt tid på å få dem på. Men da jeg klarte det, tenkte jeg: Yes, dette fikser jeg! Da begynte jeg å bruke dem umiddelbart’.

 

 

‘NÅ BRUKER JEG DEM HVER DAG, OG JEG KUNNE IKKE LEVD UTEN DEM LENGER’

 

Tok det lang tid å venne seg til dem?

'Litt i starten fordi det er veldig annerledes enn å bruke briller. Det er akkurat som om man ser ting enda tydeligere. Men du blir fort vant til dem, og du merker egentlig ikke linsene på øynene. Nå bruker jeg dem hver dag, og jeg kunne ikke levd uten dem lenger’.

 

Har de noen gang gitt deg problemer?

Nei, det er bare hvis jeg får et lite sandkorn eller støv eller noe sånt i øyet, at det kan være litt ubehagelig. Derfor bruker jeg alltid solbriller, så jeg ikke skal få noe i øynene når jeg sykler. Noen ganger kjennes øynene litt tørre ut på slutten av dagen, men med øyedråper blir jeg kvitt den følelsen umiddelbart’.

 

 

Bruker du dem på kjøretimene dine?

Ja, først og fremst fordi jeg føler at jeg ser enda bedre når jeg bruker linsene, men også fordi det er så mye mer praktisk. Brillene mine har alltid en tendens til å gli nedover nesa mi, og så må jeg ha egne solbriller med styrke. Nå kan jeg bruke hvilke solbriller som helst når det er sol.

 

Og hvordan fungerer de for deg når du trener judo?

'Fantastisk! Først trodde jeg at de kunne falle ut, men det har aldri skjedd. Det er helt klart en myte’.

 

Hvilket råd vil du gi til andre som tviler på om kontaktlinser er noe for dem?

’Jeg ville i hvertfall gitt linser en sjanse. Når du blir vant til linsene, vil du ikke merke at du har dem på. I tillegg kan de være svært nyttige når du driver med sport!  Du må imidlertid passe på å være nøye med hygienen når du tar dem på og av. Jeg ser bare fordeler med å bruke kontaktlinser.'