ELLEN OM Å BRUKE LINSER FOR FØRSTE GANG

Ellen - 22

Ellen er student ved en teaterskole og når hun går ut derfra, håper hun på en karriere innen film og teater. Hun liker å gå turer, å gå ut med venner og å dra på kino og teater.

 

Placeholder

Var du noen gang i tvil om du skulle få kontaktlinser?

'Litt. Moren min har alltid brukt det, og av en eller annen grunn syntes jeg alltid at det så ut som det var ganske arbeidskrevende. Alt dette maset med å ta dem på og fjerne dem og rense dem. Dessuten gjorde tanken på å sette noe på øyet meg litt skremt'.

 

‘NÅ BRUKER JEG DEM HVER DAG, OG JEG KUNNE IKKE LEVD UTEN DEM LENGER’

Og var det så skummelt som du trodde?

'Det var litt skummelt første gangen, og det tok ganske lang tid før jeg fikk det til. Men jeg ga meg ikke, og i dag jeg trenger ikke en gang speil når jeg skal ta dem på. Det viste seg også å være mye mindre arbeid enn jeg trodde. Du blir vant til alltid å ha med deg etuiet og kontaktlinsevæsken, det er som å ha med seg en tannbørste. Det er det jeg alltid sier til andre for å overbevise dem om å prøve linser’.

 

Hva er de største fordelene?

'Når du blir vant til dem, merker du dem ikke lenger, og du kan se skarpt hele tiden. Det høres innlysende ut, men det er fantastisk. Du bare tar dem på, og så er det akkurat som om de forsvinner. Du kjenner dem ikke, og det hadde jeg ikke forventet. I begynnelsen var jeg alltid litt bekymret for at de skulle falle ut, men det har aldri skjedd, selv når jeg har danset og hoppet rundt som en villmann.

 

Er det noen ulemper?

'Den eneste ulempen er at du egentlig ikke kan bruke dem når du svømmer. Jeg har prøvd å bruke dem på stranden, men sand og saltvann vil føre til irritasjon. Det samme gjelder for klor i svømmebasseng, selv om det også skjer med meg når jeg ikke bruker linser.'

 

 

Har de noen gang ført til irritasjon når du går ut?

'Øynene kan kanskje bli litt tørre noen ganger når jeg holder det gående hele natten, særlig når jeg er på fest hjemme hos noen og folk røyker. Men vanligvis er jeg for opptatt med å kose meg til at jeg virkelig legger merke til det, og jeg kunne alltids bruke noen øyedråper, selv om jeg stort sett glemmer å ta dem med’.

 

Og når du sminker deg?

'Jeg tar alltid på meg linsene før jeg tar på mascara. Når du gjør det i omvendt rekkefølge, kan dråper med kontaktlinsevæske ødelegge mascaraen. Når jeg fjerner sminken, tar jeg ut linsene først, slik at jeg får bort all sminken skikkelig. Jeg har vært med på teaterproduksjoner der jeg har brukt mye mer sminke enn jeg gjør til vanlig, og jeg har funnet ut at det ikke gjør noen forskjell overhodet, og at det ikke gir noen irritasjon’.