RIKKE OM Å OPPDAGE MULTIFOKALE LINSER

RIKKE – 46

Den tidligere modellen Rikke jobber som frilans prosjektleder. Hun elsker mote og er en ivrig amatørfotograf.

 

Placeholder

Hvor gammel var du da du begynte å bruke kontaktlinser?

’Jeg pleide å bruke briller som tenåring, men så begynte jeg å gjøre flere og flere modelljobber og moteshow, og da kunne jeg ikke bruke briller. Men uten dem ser jeg faktisk ikke stort, særlig ikke avstander og dybder. En dag under et moteshow merket jeg ikke at jeg var på enden av catwalken, og havnet på fanget til en motedesigner! Det var da jeg visste at det var på tide å få kontaktlinser’.

 

Ble du fornøyd med dem med det samme?

'Absolutt, og når jeg ser tilbake på det nå, forstår jeg ikke hvorfor det tok meg så lang tid å få dem. De var ikke bare nyttige i jobben min, men også på treningssenteret, og så kunne jeg endelig få meg noen par fine, kule solbriller uten styrke’.

 

 

'JEG MÅ SI AT DET VAR EN UMIDDELBAR SUKSESS, JEG ELSKER DEM SIMPELTHEN'

 

Når begynte ting å endre seg?

'For omtrent tre år siden ble det mer og mer vanskelig å lese. Jeg fornektet det en stund, fordi jeg ville ikke innrømme at jeg holdt på å bli eldre, og til å begynne med dro jeg bare ut og kjøpte den største mobiltelefonen jeg kunne finne. Jeg kjøpte aldri lesebriller, fordi jeg trodde jeg ville være i stand til å holde øynene 'i form' hvis jeg ikke gjorde det. Men etter en stund innså jeg at jeg trengte en løsning.'

 

Hvordan fant du ut om multifokale kontaktlinser?

’Jeg visste ikke en gang at de eksisterte, men kom over dem da jeg surfet på nettet for å bestille et nytt sett med mine vanlige kontaktlinser fra en nettbutikk. Jeg ble umiddelbart fascinert og fikk undersøkt øynene mine hos en optiker. Jeg må si at det var en umiddelbar suksess, jeg elsker dem simpelthen. Jeg har ingen anelse om hvordan de fungerer, men så lenge de fungerer, er jeg fornøyd’.

 

 

Tok det lang tid å venne seg til dem?

’Jeg hadde hørt fra folk som bruker multifokale briller, at det kan være litt av en kamp å bli vant til dem, men det opplevde ikke jeg i det i det hele tatt. Gevinsten kommer umiddelbart. Det var en veldig lignende opplevelse som da jeg fikk mine første briller da jeg var ung og for første gang la merke til bladene på trærne. Det var som en ny verden åpnet seg for meg’.

 

Så du er fornøyd med dem?

'Det høres kanskje litt dramatisk ut, men det er få produkter som jeg er mer fornøyd med. Jeg vil anbefale dem til alle som sliter med å bruke både kontaktlinser og lesebriller. Jeg liker også at jeg ikke må holde telefonen på en armlengdes avstand for å kunne se på skjermen, noe jeg merker at mange på min alder gjør. Jeg liker også å kunne dra på ferie, slappe av ved bassenget og lese en bok med de vanlige solbrillene mine på nesen’.